El passat 14 de gener es va inaugurar al Club Pollença la mostra fotogràfica Els Foguerons de Sant Antoni des de 1977 a 1987. Totes les imatges són de l'Arxiu MICER. Aquesta exposició està dedicada a la memòria de Toni March com impulsor d'aquests foguerons artístics que juntament en Jaume Paco varen ésser els primers a fer un fogueró d'aquest tipus. Miquel Cerdà Micer des dels seus primers anys va tenir clar que volia recollir fotogràficament els principals esdeveniments de Pollença, amb un doble objectiu; el negoci que suposava a n'aquells moments la venda de fotografies que com no hi havia mòbils i no tothom tenia una càmera, els que els i agradava tenir un record o testimoni visual de què feien li compraven les fotografies. I per altra banda tenir un document històric de l'època. Per l'equip de Micer actual és un plaer poder mostrar una part d'aquest arxiu i agraeixen a Biel March i als altres membres de la directiva del Club Pollença la seva invitació a fer aquesta exposició. A la inauguració va assistir el batle de Pollença, Miquel Àngel March.
En memòria d'Antoni March.
El foc és alegria. És origen i és passió. És realitat i és fantasia.
El foc és al nucli de l’evolució. El foc il·lumina, escalfa i alimenta, però, més enllà de ser font d’energia, el foc agombola. Abans que els televisors s’ensenyorissin de les saletes per igualar-nos o que els aparells intel·ligents esdevinguessin companys inseparables per moure’s en aquest món fet a la mida de cadascú, la llar de foc era l’epicentre de la casa i de la família. A l’entorn d’aquest foc, bategava la vida i s’enriquien coverbos, històries i llegendes.
No és estrany, per tant, que la llar, amb foc o sense, sigui una escena clàssica dels foguerons pollencins, com també ho són alguns passatges relacionats amb el sant protector dels animals que es contaven vora el foc.
Aquest mateix foc familiar és també element bàsic de diferents tasques diàries o extraordinàries com les matances i d’altres quadres clàssics dels foguerons costumistes de Sant Antoni.
El foc fa bullir les calderes de l’infern. El foc inflama l’ànima i les passions. Els temptadors dimonis representen la carnalitat i es fan molt més presents damunt els foguerons que el mateix sant Antoni, el Pi o altres típics tòpics. Els diables fan festa grossa i apareixen en actituds provocadores, plens d’erotisme i de sensualitat... i esdevenen, a mercè de la imaginació del públic i dels creadors, un altre dels temes més reiteratius i admirats dels foguerons.
El foc es fa, el foc es dóna, el foc s’encén i el foc es colga. Amb el foc, es fan artificis, hi ha qui hi juga i altres que hi posen les mans, però, sobretot, el foc s’atia. I vet ací l’altra gran temàtica dels foguerons: la crítica, més innocent o més sarcàstics, ha estat (i és) un recurs més per amplificar actituds condemnables, per visualitzar realitats indesitjables, per fer públic allò que molesta, que no agrada...
Aquests són els tres motius bàsics dels foguerons pollencins (costumistes, picants o punyents) i aquestes són algunes de les accepcions possibles del terme foc, un concepte que, en sentit real o figurat, gairebé sempre té connotacions positives. De fet, fins i tot en aquells casos en què el foc és destructor, té un poder redemptor i, de les cendres, en sorgeix la vida.
Aquest 2017, l’exposició de Sant Antoni del Club Pollença reprèn el fil dels foguerons que es va iniciar l’any passat amb una mostra fotogràfica centrada en els orígens (des dels anys 54/55 fins a 1976) i que enguany continua amb una dècada molt significativa, la de 1977 a 1987.
En aquella primera exposició de foguerons de Sant Antoni, la immensa majoria d’instantànies que es mostraven eren captades per l’objectiu de Miquel Cerdà “Micer”. Aquest 2017 totes les fotografies són de “Micer” i seva és la mirada que dóna unitat a l’univers dels foguerons pollencins de diverses dècades.
Per altra banda, s’ha de tenir present que els anys 80 del passat segle XX representen un moment d’efervescència per a la cultura popular, un moment en què paradoxalment l’esperada obertura social arriba de la mà de les tradicions d’arrel popular. En alguns pobles, es recuperen costums, en altres es reactiven ritus molt sovint decadents, residuals... i en altres, fins i tot, s’inventen. No és el cas de Pollença, i molt manco dels foguerons o del Pi, que troben una bona llacor, una llacor que fa possible un esclat de plenitud quan altres estan a les beceroles. Així, en la dècada que ocupa aquesta segona exposició fotogràfica, les festes de Sant Antoni a Pollença no només uneixen i cohesionen la societat que, des de la diferència, viu la festa com a un poble, sinó que els foguerons gaudeixen d’una època daurada, d’un esplendor impensable sense la llavor sembrada per un grup de joves que varen tenir no només l’encert, sinó també la força i la persistència per posar els fonaments d’una festa que ha arrelat fort entre els pollencins.
Eva Cerdà
Una petita mostra de les noces de na Ruth & Mathew a la terrassa de l'emblemàtic Hotel Miramar, amb la meravellosa Bahia del Port de Pollença com a marc de fons. Varen estar encantats de poder realitzar aquesta sessió.
Com ens agrada cuidar la nostra feina fins al final varem crear un nou packaging digital
per al lliurament dels treballs, inspirats en el nostre paisatge mallorquí, mescla de mar i muntanya.
Perseides
La Talaïa de Formentor I
Són moltes les parelles que trien les nostres illes per celebrar les seves noces, bé perquè es varen conèixer aquí durant les seves vacances, bé perquè hi tenen un vincle familiar o emocional que els du a les vacances de la infantesa o, simplement, perquè el seu desig és celebrar-ho en un paradís mediterrani ple de romanticisme, i en podem estar orgullosos perquè les nostres illes compleixen aquestes expectatives.
Els protagonistes del nostre esdeveniment són Zöe i Martin, que han elegit el Port de Pollença per celebrar les seves noces juntament amb les seves dues precioses filles, i els seus pares, germans i amics que han vingut des d’Anglaterra per acompanyar-los;nosaltres hem tingut la sort de poder esser autors i recollir el testimoni visual d’aquest dia tan especial.
Amb el sol i el paisatge mediterrani de fons, hem fet ús dels nostres sentits, sensibilitat i afecció per poder perpetuar aquest dia tan emblemàtic en la vida d’aquesta família.
Per molts anys, un plaer poder-los acompanyar en aquest dia.
Un any mes, s'ha presentat l'equip del Club Ciclista de Pollença , a la Plaça major, molta sort en les carreres d'aquest any 2015 .
El 14 de Febrero se celebra San Valentín, el día de los enamorados. Si quieres sorprender tu pareja con un regalo diferente y original este año regala una sesión de fotos de pareja. Podemos planificarlo en el momento que os venga mejor, puede ser el día de San Valentín u otro día antes o después. Lo importante es que obtendremos imágenes originales, emocionantes y naturales. Fotos que reflejan vuestra relación y vuestros sentimientos.
Este año ofrecemos un paquete – regalo que incluye la sesión fotográfica y una ampliación en foto lienzo de la foto que más os gusta, para colgarla donde podáis verla todos los días. Puedes sorprender a tu pareja entregándole el bono el día de San Valentín o bien organizamos la sesión de fotos como sorpresa.
El Reportaje de pareja lo realizamos en exteriores, en el lugar que más os apetezca con encanto, en la playa, en un parque, en la montaña o paseando por tu pueblo o ciudad. Hay miles de posibilidades. Será una experiencia divertida y no tardaremos más de una hora y media.
Si te ilusiona la idea ponte en contacto con nosotros para recibir todas los detalles y reservar tu reportaje de San Valentín.
Empezando nuestro largo viaje.
Estos días esta lloviendo… pero pronto pasará y brillará el sol de nuevo.
Aprovecha la bella luz que nos brinda el otoño en Mallorca para hacer fotos para el alquiler de casas o la venta inmobiliaria, de día, de noche o a vista de pájaro desde el aire, en Micer te podemos ayudar.
Porque una imagen dice más que mil palabras, en Micer dotamos de vida a las fotografías.
Ven a vernos e infórmate sin compromiso.
CAT.
Fotografia d'Arquitectura pel Lloguer o Venta
Aquests dies està plovent… però aviat passarà i sortirà el sol de bel nou.
Aprofita la llum bella de la tardor a Mallorca per fer fotografies per al lloguer de cases o venta immobiliària, de dia , de nit o a vista d’ocell des de l’aire, a Micer et podem ajudar.
Perquè una imatge diu més que mil paraules, a Micer donem vida a les fotografies.
Vina a veuren’s i informat sense compromís.
ENG.
Architectural Photography for Sale or Rent Properties
These days it's raining ... but soon will pass and the sun will shine again.
Take advantage of the beautiful light that gives us the autumn in Mallorca for pictures to rental homes or selling for a real estate, by the day, night or bird's eye view from the air, Micer Studio can help you.
Because a picture communicates more than a thousands words, Micer Studio breathes life to the images.
Come see and inquire us without compromise.
Hay cosas que no cambian y una de ellas son las fotos de niños compuestas por múltiples caras diferentes, son una bonita manera de inmortalizar expresiones únicas de cada niño, que con el paso del tiempo ganan valor. Porque es en la temprana edad donde empezamos a definir nuestro carácter, nuestra expresividad, nuestra manera gestual de comunicarnos. A quién no les gusta verse de adulto como era de niño, es una manera de estar conectado con la esencia más pura; la del niño/a que todos llevamos dentro. Hace poco un padre me contó, que mostrándole a su hija esas fotos de cuando el era pequeño, la niña se reconocia en el, mágico ¿no? reconocer de donde venimos.